Hyvä ruoka, parempi mieli



Meidän kodin hell's kitchen. Vaikeuksien kautta voittoon, sanotaan. Tässä muutamia reseptejä
jokakodin kokki kolmosille.


_________________________________________________________________________________

Mansikka-raparperipiirakka

*Mansikoita niin että pohja täyttyy              
*3 raparperia
*100g sulaa voita                                           
*2 munaa
*1,5dl sokeria                                                
*2,5dl jauhoja
*1tl leivinjauhetta                                          
*1,5tl vaniliinisokeria


  • Uuni lämpenemään 175°c
  • Keitä raparpereja kattilassa ja lisää joukkoon ripaus vaniliinisokeria
  • Valuta ylimääräiset nesteet raparpereista
  • Sekoita kuivat aineet
  • Lisää joukkoon munat ja sula voi
  • Laita vuoan pohjalle mansikat ja raparperi (rasvota ja laita korppujauhoja, jos ei teflon/silikonivuoka)
  • Kaada päälle taikina ja levitä reunoille asti
  • Uuniin n. 30min tai kun taikina on kypsä
  • Anna vetäytyä n.15min ja tarjoile esim. vaniljakastikkeen kera
___________________________________________________________________________________________

Sydäntensurujen kakku (n.1l vuoka)



*1 muna
*2dl sokeria+1½rkl
*2dl jauhoja
*½dl kaakaojauhetta
*1tl vaniljasokeria
*½tl leivinjauhetta
*½tl suolaa
*75g voita
*175g maitorahkaa




  • Uuni lämpenemään 175°c
  • Sekoita kuivat aineet (myös sokeri)
  • Vatkaa muna ja pieni määrä sokeria kuohkeaksi vaahdoksi
  • Lisää joukkoon kuivat aineet, pehmeä voi ja maitorahka
  • Sekoita ja kaada vuokaan. (rasvota ja laita korppujauhoja, jos ei teflon/silikonivuoka)
  • Paista kunnes kypsä. (taikina ei tartu tikkuun)


___________________________________________________________________________________________

Hemmetin hyvä leipä



*7dl jauhoja
*2tl suolaa
*¼tl kuivahiivaa
*3,5dl vähän kädenlämpöistä lämpimämpää vettä


  • Sekoita kuivat aineet
  • Lisää vesi ja sekoita käsin tai nuolijalla. Älä vaivaa
  • Taikinan tulee olla löysää
  • Anna taikinan nousta lämpimässä liinan alla n. 12-18h
  • Laita kattila tai kannellinen vuoka uuniin ja uuni lämpenemään 225°c
  • Kumoa taikina kattilaan kun uuni on valmis
  • Paista kannen alla 30 min.
  • Paista ilman kantta 15-20min.


Vinkki! Saat leivästä eri variaatioita lisäämällä taikinaan esim. porkkanaa tai siemeniä.

___________________________________________________________________________________________


Banaani-suklaa kaurakeksit (n.26kpl)


*2 banaania
*4dl kaurahiutaleita
*1dl valkosuklaa hippuja/rouhetta/paloja
*ripaus kanelia
*1rkl kaakaojauhetta
*aavistus suolaa


  • Uuni lämpenemään 175°c
  • Soseuta banaanit
  • Sekoita joukkoon kaneli, kaakaojauhe ja suola
  • Lisää kaurahiutaleet ja suklaamurut ja sekoita hyvin
  • Muotoile lusikalla lihapullan kokoisia palleroita leivinpaperille ja litistä sen jälkeen kekseiksi
  • Paista n. 10-15 min.
HUOM! Tuli aika kuivia ja valkosuklaa ei maistunut kovin suklaiselle. Hyviä olivat silti. Kokeilen seuraavaksi ½dl valkoista ja ½dl tummaa suklaata sekä ½-1dl vähemmän kaurahiutaleita.
___________________________________________________________________________________________



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, rustaa jotaki!